9 Kaedah untuk Meningkatkan Jualan

“Pemasaran“. Kebanyakan start-up bisnes tidak menyukai perkataan itu dan pemasaran secara online boleh menjadi lebih mencabar. Oleh kerana terdapat laman web dan perniagaan yang bersaing di hampir setiap ceruk tempat, menggunakan pemasaran untuk menonjol dari pesaing dalam talian merupakan cabaran berat. Ini lebih-lebih lagi jika anda tidak mempunyai bajet yang tinggi untuk diperuntukkan ke dlm pemasaran.

Tetapi ada banyak beberapa Tips yang boleh digunakan oleh perniagaan online untuk memasarkan perniagaan mereka tidak kira keadaan kewangan mereka.

Berikut adalah lima petua untuk mengembangkan strategi pemasaran dalam talian yang berjaya.

Jangan lupa Pasaran anda

Ini adalah tip paling mudah, namun paling penting kerana penyelidikan pasaran sangat penting untuk pemasaran. Adakah demografi tertentu yang ingin anda tarik? Laman web apa yang sering dilakukan oleh demografi itu? Apa kualiti yang akan mereka cari ketika mereka melihat produk anda dan bagaimana anda dapat menunjukkan bahawa produk anda mempunyai kualiti tersebut?


Ini hanya beberapa pertanyaan yang mana perniagaan dalam talian harus faham mengenaiknya sebelum mereka merancang strategi pemasaran. Buat kaji selidik seperti mengedarkan borang kaji selidik secara terbuka. Anda juga boleh minta pendapat pelanggan dan periksa apa yang orang katakan mengenai syarikat anda di media sosial. Ini akan membantu anda mengenal pasti kelemahan anda dan mengetahui bagaimana strategi pemasaran anda.

Lihatlah Kandungan Pemasaran

Daripada membayar iklan di Google atau FB, anda boleh membuat blog atau Instagram yang memperincikan sedikit fakta mengenai perniagaan anda. Anda boleh mengambil pendekatan humanis yang menunjukkan perniagaan anda sebagai tempat yang mesra dan mesra, atau membincangkan selok-belok industri dengan cara yang lebih teknikal. Seperti yang dinyatakan di atas, anda harus mengetahui seperti apa khalayak sasaran anda dan kemudian membuat kandungan pemasaran yang bersesuaian.
Pemasaran kandungan lebih murah berbanding dengan pendekatan tradisional, tetapi agak mencabar. Anda perlu mengemas kini kandungan anda secara berkala, memikirkan perkara menarik untuk disampaikan sepanjang masa, dan membuat blog atau video yang dibuat dengan baik untuk menarik orang ke laman web anda.

Aktif di Media Sosial

Walaupun anda penulis blog hebat, tidak menjadi masalah jika tidak ada yang membacanya. Tempat seperti WordPress adalah cara yang baik untuk mengatur pemasaran kandungan, tetapi pemasaran kandungan mesti dikaitkan dengan kempen pemasaran media sosial untuk menyampaikannya kepada bakal pembaca.

Tetapi strategi media sosial yang aktif tidak bermaksud membuat akaun perniagaan di setiap laman web media sosial. Fokus pada salah satu laman web sosial utama dan perlahan-lahan menyebarkannya ke laman web yang lain, setelah anda mengikuti laman web pertama anda. Facebook mungkin merupakan pilihan utama, tetapi anda boleh menggunakan LinkedIn jika perniagaan anda lebih formal dan profesional dan Instagram atau Pinterest jika perniagaan anda lebih santai. Sebaiknya elakkan Twitter.

Strategi pemasaran media sosial adalah bidang utama, dan artikel ini dapat memberikan petunjuk tambahan mengenai apa yang harus dilakukan.

Untuk meningkatkan penjualan dalam perniagaan anda, fokus pada pelanggan dan beralih kepada peningkatan prestasi jualan dan bukannya keuntungan. Ini adalah nasihat pertama yang akan diberikan oleh pakar penjualan kepada anda. Sekiranya anda ingin meningkatkan jualan dan tidak tahu caranya, berikut adalah 9 cara hebat untuk melakukan itu:

Fokus pada pelanggan yang ada

Sekiranya anda ingin meningkatkan penjualan, anda harus mengalihkan tumpuan anda daripada menarik pelanggan baru kepada mereka yang sudah mencuba produk atau perkhidmatan anda untuk membeli semula dan belajar bagaimana menjaga semua pembeli. Menurut profesional penjualan dan pemasaran dari LeadBridge Partners, prospek penjualan terbaik adalah yang anda sudah ubah menjadi pelanggan sedia ada dan bukannya pelanggan baru.

Sekiranya anda memberi tumpuan kepada pelanggan yang telah terbukti, anda dapat meningkatkan penjualan anda secara mendadak. Pemasaran tentunya dapat mempengaruhi penjualan, tetapi tidak dapat menyebabkan peningkatan penjualan semata-mata kerana anda hanya fokus pada pelanggan baru dan lupa manfaatkan pelanggan yang sudah ada.

Ketahui mengenai pesaing

Anda harus menganalisis apa yang ditawarkan pesaing dan mempelajari teknik baru dan pikirkan cara untuk mengatasi mereka. Persaingan adalah cabaran dan peluang untuk meningkatkan penjualan anda terutama jika anda menggunakan kelemahan mereka dan memaksimumkan kekuatan anda.

Inovasi dan produk unik Pelanggan tidak boleh meninggalkan perniagaan anda dengan beberapa produk atau perkhidmatan tetapi harus berpuas hati sepenuhnya. Penting untuk membuat pelanggan lebih memilih perniagaan anda daripada yang lain dengan memaksimumkan produk berkualiti, unik dan inovatif yang dapat mengatasi produksi serupa di pasaran.

Memupuk nilai

Kaedah terbaik untuk meningkatkan penjualan anda untuk mencipta dan memupuk nilai dalam semua cara seperti latihan kakitangan meningkatkan produk bernilai antara lain. Membuat suasana penetapan nilai membantu menarik dan mengekalkan pelanggan yang ada pada setiap musim.

Membina pendekatan perkhidmatan pelanggan

Membina pusat sumber dan perkhidmatan pelanggan yang komprehensif adalah cara terbaik untuk memberi pelanggan akses ke pelbagai produk dan perkhidmatan yang anda tawarkan. Selain itu, anda harus Memantau jenama anda dan sekiranya ada aduan, atasi masalah dengan cepat tepat pada masanya. Pelanggan perlu merasa dihargai dan disambut baik dalam perniagaan selalu.

Hubungan pelanggan

Salah satu cara untuk meningkatkan penjualan adalah melalui peningkatan hubungan pelanggan dan memaksimumkan pelanggan yang ada dengan cara yang betul, kakitangan harus belajar bagaimana melayan pekerja dengan cara yang istimewa dan dihargai untuk mengekalkan mereka yang datang ke perniagaan anda.

Promosi dan pemasaran memberi pelanggan banyak pilihan produk atau perkhidmatan di pasaran. Dalam beberapa keadaan, diskaun memberi pelanggan kemampuan untuk mencuba produk anda. Promosi dapat membuka ruang untuk menarik lebih banyak pelanggan dan pada masa yang sama memaksimumkan jumlah pengguna yang ada. Dalam beberapa keadaan, anda boleh menawarkan sampel percuma.

Pemasaran

Pemasaran adalah cara pasti yang membantu meningkatkan penjualan. Melalui pemasaran, produk dan perkhidmatan, yang unik dan berkualiti tinggi terutama menarik perhatian pelanggan dan dalam prosesnya, menjadikan mereka pengguna terhormat. Pelanggan adalah satu-satunya pilihan yang dapat membantu anda meningkatkan penjualan. Pemasaran juga boleh melibatkan penghargaan pelanggan.
Menyediakan produk yang boleh dipercayai

Kredibiliti adalah salah satu faktor utama yang membuat pelanggan mempercayai dan merasa selesa dengan produk dan perkhidmatan anda. Gunakan teknik seperti iklan untuk meningkatkan kredibiliti anda dalam penjualan anda. Contohnya, penggunaan testimoni pelanggan dan bantuan pemasaran dalam talian untuk meningkatkan kepercayaan pelanggan terhadap produk anda. Dalam prosesnya, anda meningkatkan penjualan anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *